Zomaar een weekend! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Dian Sijtsma - WaarBenJij.nu Zomaar een weekend! - Reisverslag uit Kaapstad, Zuid-Afrika van Dian Sijtsma - WaarBenJij.nu

Zomaar een weekend!

Door: Dian

Blijf op de hoogte en volg Dian

20 September 2007 | Zuid-Afrika, Kaapstad

Vrijdag: Vrijdag avond zijn we gaan stappen. Rond 11 uur zijn we vertrokken naar Tiger Tiger. Ik heb gerden, mijn eerste keer bobben. Ik zat samen met Suus, Nieke, Daf, Vie en Elisabeth in de auto. Toen we aankwamen was ik wel heel erg zenuwachtig of ik wel naar binnen mocht. Er zijn namelijk erg strenge eisen om naar binnen te mogen. De meiden moeten netjes gekleed zijn en mogen geen gympen aan. Natuurlijk heb ik alleen maar gympen meegenomen, dus dat was al een probleem. Gelukkig konden zo doorlopen. Toen we binnen waren liepen we gelijk door naar de shotjes bar. Daar nam iedereen een Springbokje, vernoemd naar het Rugbyteam. Het is een shotje met blue Curaçao en bailleys maar ik heb niets genomen omdat ik moest rijden. (Ja, Netjes he!) Er volgde nog twee rondjes, daarna zijn we lekker naar de dansvloer gegaan. De muziek was erg rockachtig, veel stampmuziek en muziek dat ik niet ken, dus dat maakt het ook wel lastiger om er op te dansen. ;) Het drinken is echt drie keer zo goedkoop als in Nederland, dat is echt niet te geloven. We hebben de hele avond gedanst en nog veel gelachen. Om half 3 zijn we naar huis gereden. Onderweg kwamen we nog een ongeluk tegen. Eerst moesten we stoppen van de politie en daarna moesten we maar een alternatieve route zien te vinden. Best lastig voor vier meiden die de weg nog niet zo goed kennen. Maar we zijn redelijk vlot naar huis gereden zonder te verdwalen. YES!! BAIE GOED van de BOB, toch!?

Zaterdag : Aan het eind van de middag zijn we naar een heel groot winkel centrum, Canal Walk, gereden. Het is echt een heel groot en mooi winkel centrum. We hebben eerst wat gegeten en zijn toen tot half 6 wezen shoppen. Ik wilde eigenlijk wel een leuk shirtje hebben voor als we de volgende keer gaan stappen. We hebben echt een hoop winkels gezien. Bij één winkel hebben we gekeken voor schoenen en Suus en ik hebben dezelfde schoenen gekocht voor het stappen. We mogen natuurlijk geen gympen aan dus ik had wel een beetje nette schoenen nodig. Verder heb ik nog een hele leuke korte broek en een shirtje gekocht voor nog geen 50 euro samen. Daar ben ik wel echt blij mee ondanks dat ik toch weer geld kwijt ben. Na het winkelen zijn we terug gereden naar Observatory, waar we wilde gaan eten bij het Obzcafé. Daar konden we helaas niet eten, toen wilde we naar Panchos gaan. Ze hadden gelukkig nog plek maar net toen we naar de tafel konden bedachte de meiden zich en wilde ze naar een ander restaurant. Beetje voorschut tegen over de serveersters daar, hihi! We zijn toen naar Roodenbosch gereden en hebben bij Cubana gegeten. Een heel gezellig tentje en lekker eten. We hadden de auto een beetje op een aparte plaats geparkeerd, naast een benzinestation, krap tegen de muur aan. Maar ik had hem wel netjes geparkeerd. Toen we weg wilde rijden, rond kwart over 10, bleek dat we aardig vast stonden. We hebben de hele tijd lopen draaien en doen maar het lukte niet om eruit te rijden. Er zijn ook nog mannetjes die je auto in de gaten houden en je ook helpen met uitparkeren, maar dit was wel een hele lastige situatie. Het scheelde elke keer maar weinig of ik reed tegen de muur of de auto achter ons. Achteruit rijden ging gewoon niet, het was echt krap. De man die ons hielp leek soms echt de hele tijd de auto tegen te houden zo krap was. We besloten toen maar tussen twee bomen door te rijden. Dit ging na een aantal keer steken gelukkig beter. Toch best netjes dat ik er zonder botsingen weg heb kunnen rijden. Weet zeker dat papa trots op me zou zijn, hihi!

Zondag: We hebben vanmorgen ontbeten bij Mimi, een restaurant hier in Observatory. Het was echt heel erg lekker en goed te betalen. Een nieuw meisje, Petra, is met ons meegegaan. Tijdens het eten riep Nieke: “ja wat gaan we doen vandaag?”. Petra reageerde daarop gelijk: “Ja wat gaan we doen”. Echt heel spontaan. Ze is gister aangekomen en vandaag voor het eerst met ons mee en ze wilde gelijk de hele dag met ons doorbrengen. Het is een heel aardig meisje en ik vond het wel leuk als ze mee zou gaan. We zijn naar Simon’s Town gereden om naar de Pinguïns te kijken. Op het moment dat we langs Muizenberg en Kalk Bay reden zagen we Walsvissen vanuit de auto. Daf en ik gingen helemaal uit onze plaat. “De eerste keer dat we walvissen zagen! Echt Gaaf!!” We zijn doorgereden naar Boulder Beach, in Simon’s Town. Toen we de auto parkeerde en naar het strand liepen waren er nergens Pinguïns te bekennen . Het strand daarnaast was ook helemaal leeg. We hadden de moed al opgegeven totdat een man ons vertelde waar we heen moesten om de pinguïns te zien. We zouden moeten betalen om op het strand te mogen waar de beestjes wonen maar je kon ook doorlopen over een houtenpad en daar zaten en hoop pinguïns is de bosjes. Aan het eind van dat pad kwamen we opnieuw bij een parkeerplaats en een loket om toegang te krijgen tot het strand. Ik zag dat mensen over een hekje geklommen waren en via de rotsen naar beneneden liep, daar zat een hele groep pinguïns. Daar hebben we een hoop foto’s gemaakt. Een soort fotosessie met de pinguïns.
Op de terug weg zijn langs de weg gestopt en hebben daar een half uur lang naar de walvissen gekeken en foto’s gemaakt. We vonden het eigenlijk zonde om terug te gaan naar kaapstad om daar te eten. Dus besloten we in Muizenberg iets te eten. We zijn uiteindelijk bij Restaurant “Bells”uitgekomen. Een heel gezellig restaurantje wat er luxe uitzag. We liepen naar boven en hadden daar heel mooi uitzicht over de zee. Vanuit mijn stoel kon ik gewoon nog naar de Walvissen kijken, écht geweldig. Het eten was ook echt heerlijk. Waar maak je dat nou mee: heerlijk eten en met een prachtig uitzicht over de zee met de walvissen. Het was ook echt gezellig met z’n vijven. Petra vond het ook echt leuk dat ze met ons mee mocht. Maar die heeft nu ook wel een hele leuke eerst dag gehad, of niet!?

• 21 September 2007 - 12:41

Chris En Aat:

Hoi Dian,

Leuk te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben! Wij zitten op dit moment in Nederland van het slechte weer te genieten :-) We zien er nu al weer naar uit terugte gaan naar het mooie weer. Geniet straks maar lekker van Tsitsikamma en bungee jumpen en zorg dat jullie weer heelhuids terugkomen: de kinderen willen jullie niet missen!!!
    Chris en Aat

• 21 September 2007 - 16:28

Germaine:

Ha lieve Dian,
    Wat een gave berichten allemaal, toch echt een andere wereld waar je nu bent. Schitterende foto's zeg. Fijn dat het goed gaat en jullie lekker bezig zijn. Ik zou je wat graag wilen zien rijden daar! Hier is het wel stil zonder jou, we missen je! Geniet verder en veel succes met het lesgeven, wat een mooie foto's van die kindjes! Spreek je al een beetje Afrikaans?
    Liefs Germaine

• 21 September 2007 - 19:21

Teske:

He Sis,

Wat was het leuk om je weer eve te zien op MSN. We gaan zeker vaker chatten, zodat we met eigen ogen kunnen zien dat het goed gaat met een ieder. En wat een geweldig verslag weer. Wat gaaf!!!!!! dat jullie walvissen gezien hebben en een fotosessie gemaakt hebben met de pinguins. Waarmee ga je ons nog meer jaloers maken? ;-) Je zag er goed uit en volgens mij gaat het hardstikke goed komen daar. We houden contact.

Geniet ervan, ook dit weekend met tijdens jullie uitje.

Veel liefs, dikke kus

Teske

LOVE YOU

• 22 September 2007 - 10:53

Elsa En Niels:

Het (schoon)sister!

Nu eindelijk dan ook een bericht van ons. We zijn gister terug gekomen. We hebben een heerlijke vakantie gehad op Kreta. Super lekker weer, luxe hotel en erg gezellig.

Maar hoe is het met jou? Als we je verhalen zo lezen en de foto's zien, kan het haast niet anders dan goed met je gaan. Wat een ervaringen heb je al opgedaan zeg, super! We kijken al weer uit naar je volgende verhalen.

Groetjes aan de andere meiden. Veel plezier nog en succes met de lessen op school!

Kus El en Niels

• 22 September 2007 - 20:18

Laura,anouk,liset:

hey lieve lieve dian!!!!!!

wat een mooie site heb je zeg! met jaloezie kijken we erna!wij zitten hier op de verjaardag van guido en ew missen je heel erg!

hele dikke kus van....

werner en irma

• 24 September 2007 - 15:58

Lisette 5 Dennis:

hee superzus,

heb gister gehoord van je sprong, was blij dat je ons berichtte na de sprong zo weten we in ieder geval dat het allemaal goed is gegaan!!! wil heel snel bewijs zien ;-)
    ben vandaag een hapje bij dennis aan t eten, je krijgt de groeten van hem, bij deze!!
    gaan we donderdag og msnen?
    love you en tot snel kus
    lisette en dennis

• 24 September 2007 - 20:27

Petra Heinen:

hoi Dian.
    Ik heb gelezen dat je het goed naar je zin hebt, gelukkig. Geniet ervan en ik blijf je volgen.
    Groetjes
    Petra

• 25 September 2007 - 07:08

Teske Alias Twinsis:

Bedankt voor je sms dat je stuurde na je sprong van 2.16m. Wat ontzettend GAAF!!!!!!! Dat je dat hebt gedurfd. Ik denk dat ik toch wel even zou slikken als je daar eenmaal op zo’n hoogte staat en naar beneden moet springen. Hebben jullie allemaal gesprongen? Dat je na die sprong ook gewoon nog zegt het nog een keer met mij te doen. Vind je 1 keer springen niet genoeg??!!!!! Het lijkt mij wel ook echt mega gaaf. Ik ben helemaal enthousiast, omdat jij gesprongen hebt. Best raar, maar wel heel grappig. Wouw!!! Ik vind het echt gaaf en super stoer van je. Ik hoop snel dat foto’s te kunnen bewonderen of een uitgebreid verslag ervan te lezen.
    Ik heb zondag een surpriseparty bij mij thuis gehad, dat ik samen met Melanie Samuel heb georganiseerd voor Loes haar verjaardag. Het was geloof ik best geslaagd. Maar ik heb niet gelijk kunnen reageren op jouw sms, omdat ik zo druk was met alles voor de Surpriseparty. Maar een berichtje op je website is ook vast wel leuk. Dan heb je daar ook weer wat op te lezen.
    We hebben aankomende zondag een wedstrijd tegen Utrecht. Ben erg benieuwd hoe onze eerste wedstrijd ons zal vergaan. Zonder jou is het eerste waar we mee om moeten zien te gaan en daarnaast komt het feit dat het de eerste wedstrijd is en dat we dus allemaal weer even in moeten komen. Je hoort uiteraard hoe het afloopt. Ik verzorg donderdag de training dus ik zal mijn best doen om ons zo goed mogelijk voorbereid de wedstrijd in te laten gaan. Heb je nog tips.
    Lieve Sis, Ik houd je op de hoogte en blijf je volgen. Sorry als ik niet gelijk reageer, maar ik blijf contact houden, hoe dan ook.

Love you

Dikke kus

Teske

• 26 September 2007 - 13:22

Ellen:

he kanjer,

Wat goed om te lezen dat je het naar je zin hebt.
    Ik volg je elke dag en geniet zeer van je verhalen.
    Nou meid geniet er van want voor je het weet ben je weer thuis.

Dikke kus Ellen

• 26 September 2007 - 15:06

Werner:

hoi Dian,
    je gaat zo te lezen als een speer. Maar waar slaap je eigenlijk. Heb je geen leuke foto van je verblijf?
    Het is fantastisch op te lezen hoe het met je gaat. Je hebt al heel veel fans op je site.
    Spreek je.....
    Groeten.

Werner.

• 26 September 2007 - 15:15

Marjet Dijkstra:

Hoi! Een bericht van een compleet vreemde. Ik ben Marjet, net afgestudeerd en op zoek naar een school in Kaapstad om vanaf ongeveer februari les te geven. Ik hoopte dat jij mij misschien wat informatie of een contactadres zou kunnen geven..??! Ik hoop erg van je te horen! Veel plezier daar! Groetjes Marjet marjetdijkstra@hotmail.com

• 27 September 2007 - 12:34

Teske:

He Sis,

Ik heb je OV-kaart ingeleverd bij het postkantoor. Verder was er volgens mij niets aan de hand. Ik kreeg een afgifte-bewijs en verder niets te horen over dat het misschien te laat ingeleverd was of iets. Dus ik ga er van uit dat het goed is zo. Hoe is het daar?? Zijn jullie lekker aan het genieten van het lesgeven.

Vanvond chatten op msn?? vijf uur of negen uur??

Love you xxxx Teske

• 27 September 2007 - 13:39

Hans De Haan:

Hoi Dian,
    Wat een schitterende verhalen zijn er te lezen op jullie site. 't Gaat volgens mij wel goed daar. Nou, veel plezier met die meiden en de kinderen en ik blijf de site volgen.

Sandra, Hans, Evelien, Michiel en Maaike de Haan